FREDDIE FALCON & V8

 

Kajaanissa syntynyt, mutta Lahdessa varttunut nuorukainen napattiin pikavauhtia Pokon Rekordsin talliin, kertoi Suosikki kesäkuussa 1979  "Tähti on syttynyt"- juttusarjassa. Kääriäinen/Falcon:

"Lahdessa me tehtiin joitain keikkoja. Ei niin kauheesti. Yks lahtelainen DJ sitten kehu ja kertoi meistä Heimosen Karille ja se tulikin kerran Teddy Guitarin ja Richard Stanleyn kanssa katsomaan. Hemppa keksi nimen ja sano, että sä oot duunissa ja lähet mukaa ja kyllä mä lähdinkin. Epekin, Poko Recordsista, kiinnostui hommasta ja eka sinkku Rock House julkaistiin" (Suosikki 6/79)

Rock House-single myi hyvin ja nousi peräti listoille saakka. Maaliskuussa 1979 single oli Suosikin top 30-listalla sijalla 23.

Sittemmin Freddie kiinnitettiin Teddy & the Tigersin Rockabilly Rebel-kiertueelle ja elokuussa 1979 julkaistiin toinen single ja syksyllä  LP. Vähän myöhemmin Kääriäinen menetti managerinsa, taustayhtyeensä ja ensimmäinen visiitti parrasvaloihin tuolta erää alkoi olla ohitse.

Suosikin karvapäägalleriassa Freddie viihtyi heinäkuusta 1979 kesäkuuhun 1980. Paras sijoitus lokakuulta 1979 kahdeksas.


Freddie Falconin yhtyeessä soittanut Wellu Hyötyläinen kertoo bändin taipaleesta:

"Tapasin Jorman varmaan joskus keväällä -78 ekaa kertaa, kun olin ekassa bändissä (Hard Town Wheelers) Lahdessa, ja treenipaikka oli Launeella paikallisen postin kellarissa, jonne olimme saaneet hankittua pienen PA:n ja muut tarvittavat kamat, ja minäkin olin laittanut itse tekemäni basson nurkkaan ja saanut ostettua Hagströmin basson ja Sound Cityn vahvistimen ja kaapin.
Meillä oli bändissä Virtasen veljekset, jotka olivat samassa koulussa Jorman kanssa, ja kun Jormalla ei ollut siihen aikaan bändiä, niin veljekset pyysivät sitä joskus poikkeamaan meidän kämpällä jammailemassa.  Ja muistan, kun Jorma tuli sinne eka kertaa pukeutuneena punaiseen ELVIS-kokosamettiasuun korkeine kauluksineen kaikkineen....ihmettelin, etää mitä toi ilmestys on, mutta kun se jätkä alkoi laulaa, niin kylmät väreet kulki pitkin selkää, ja oli makeeta soittaa sen jätkän kanssa heti alkumetreiltä asti.
Me oltiin jopa ekalla Jorman kanssa 10.07.1979 Lahdessa järjestetyssä Mukkula-Rockissa. (Rummuissa Lasse Virtanen, kitaroissa Teemu Virtanen ja Jari Sinivaara, bassoa soitin minä).
Jorma kävi aina silloin-tällöin meidän kanssa soittelemassa, ja sitten jossain vaiheessa se alko mulle kuiskuttelemaan, että haluisi mut mukaan johonkin perustettavaan bändiin, ja alettais soittaa Elvis-kamaa.
Mulle se oli tietysti aika imarteleva pyyntö, ja suostuinkin heti mukaan.
Rumpaliksi siihen tuli yks Juuso, joka oli musiikkiopistossa ja sen tekniikka oli mielestäni ihan mielettömän hyvä siihen aikaan.
Ensin me oltiin ihan triona ja Jorma soitti akustista kitaraa, me treenattiin yhdessä kaupungilta vuokratussa puuhökkelissä Lahden Lasitehtaan takana, ja kivaa oli.
Eka keikka sillä porulalla oli Lahdessa Salpaus-klubilla 23.06.1978, ja sitten 31.08, jolloin Jormaa mainostettiin jo ”Lahden ELVIKSENÄ”.
Sitten Jorma toi Peipon Maran kuvioihin mukaan saksofoneineen, ja Riku Pelli oli kitarassa myöhemmin ja tehtiin muutamia keikkoja nuokuilla ja sitten Tiirismaan koulussa, jossa Jorma opiskeli järjestettiin konva, jonne me mentiin soittamaan ja DJ:nä oli Joni Heinonen, ja se taas keikan jälkeen oli kertonut meistä Kari Heimoselle, ja sitten syksyllä -78, kun olimme keikalla Harjukadun nuokulla, kuulimmekin, että Teddy Guitar managerinsa kanssa oli tulossa sinne katsomaan meitä....kyllä siinä alkoi nuorilla pojilla (olin 18v ja Jorma 17v) ramppikuume nousta ennen keikkaa!!!
Kai se keikka meni ihan hyvin, ja sen jälkeen Teddy ja Heimonen otti Jorman jututettavaksi, ja vielä samana iltana Jorma pyysi mut mukaan Hotelli Mustaan Kissaan neuvottelemaan Teddyn ja Heimosen kanssa.
Heimonen kertoi visioista, ja mietti nimeäkin valmiiksi, ja kun markkinoilla oli jo paljon bändejä, niin hänen mielestään olisi parempi kasatakin bändi, joka olisi laulajan vetämä, ja sitten se keksi Freddie Falconin, ja sen haukka-teeman.
Muutamassa kuukaudessa oli kaikki mennyt valtavan loikan eteenpäin ja meillä oli 150 keikan putki edessä, sponsoreina Beavers, Pepsi ja Jenkki.
Sitten meidän laitettiin Microwoxin studioon ja tapasin tuottajan Richard Stanley ja Pekka Nurmikallion.
Meille sanottiin, että mitä soitetaan ja miten, ei siinä ainakaan minulla ollut mitään mahdollisuutta vaikuttaa mihinkään, luotettin vaan ”ammattimiesten” ohjeisiin ja käskyihin...kaikki oli niin jännää ja uutta nuorille pojille!!

Mahtavaltahan se tuntui saada eka sinkku käteen ja kuulla vielä sitä soitettavan radiossakin.

Oli se sitten jännä tunne lähteä ekalle keikalle Lahden ulkopuolelle, kun meitä tultiin noutamaan ”omalla” kleimppari-volkkarilla”, jossa oli isot Pepsi ja Jenkki-tarrat, ja meillä oli oma kuskikin....huh...ihan kuin oikeilla rokki-staroilla!!!???
Joo, se eka keikka oli Pellossa, ja kyllä sai heti rokkielämästä oikean kuvan, kun ajettiin varmaan 11 tuntia keikkapaikalle, ja keikan jälkeen vielä yöllä Rovaniemelle hotelliin, oli kova pakkanen ja volkkarin bensa-lämmitin ei toiminut ja taka-osassa me paleltiin, kun kuski hikoili!

Siitä se sitten lähti homma käyntiin, ja kevään tullessa keikkailu kiihtyi, kun alkoi tuo ”Rock-a-billy Summertour-79 ja se oli mahtavaa aikaa se.

Tämä tuli vielä mieleen:

Riku Pellin oli määrä astua armeijan harmaisiin tammikuussa -79, ja hän ei pystynyt jatkamaan mukana, ja sitten Jorma toi näytille Pekka Pöyhösen, joka liittyi mukaan ja oli mukana kiertueen loppuun asti kitaristina.
Rummuissa ukot vaihtui muutamaan kertaan, Sirenin Juha pääasiassa, mutta välillä hänen veljensä Rene, ja jossain vaiheessa Eljas Holm(mm. Lahde kaup.orkesteeri) ja Tapio Luumi (mm. Sleepy Sleepers) olivat kannujen takana...ja minäkin soitin rumpuja yhdellä keikalla, kun rumpali sairastui äkillisesti ja silloin Peipon Mara soitti bassoa...(sekin kaameus on kasetille nauhotettu...)"

Suurkiitos Wellulle!

   
SINGLE- JA EP-LEVYT

 7"
 Rock House  /
 Crazy Love              
 
 Poko Records 1978 - PIS 019    
  
   7"
 Lonely blue boy /
 Red Hot
 
 Poko Records 1979 - PIS 031
 
LP-LEVYT

  Blue
 
  Poko Records 1979 - PÄLP 8
Aviators
Boppin Pete and his Texas Rangers /Trio
Buck Jones (soolo)
Buck Jones & Teddy Guitar
Buck Jones & His Rhythm Riders /
Lonestar Cowboys

Buddy Rider "n' Black Bisons / Black Bisons
Capitols
Candy Kids
Reginald C Castaway
Cool Cats
Cruisers
Danny & the Thunders
Dave Haapa & the Jets
Deke Devilson
Ducktails
Falcons
Frankie & the Lovers
Freddie Falcon
Generals
Golden Rocket
Hillybilly Cats + Luigi
Jamrock Band
Johnny & the Dodgers / New Dodgers
Johnny Savage & the Riders
Kitty Lee
Kokoelmalevyt
Lonestars
Mystery Train
Red Hot
Rock-A-Teds
Rock-Ola
Roxy / Roxy featuring Eddie
Thunderbird / Eddie & Roxy

Slippers
Steelers
Dave Taylor
Teddy & the Tigers
Teenangels
Tex & the Dixie Rebels
Tommy & the Teenagers