Sivujen tekijästä
 

Allekirjoittanut on vaeltanut musiikkihistoriansa musiikki- ja tyylilajeista toiseen. Musiikkimaku on laajentunut koko ajan ja tässä lyhyt kertaus kiinnostuneille.

Varhaisin muistikuva musiikista liittyy 70-luvun alun suomi-iskelmään, mutta ensimmäinen varsinainen idoli oli (tietysti) Elvis.
Lopulliseen 50-luvun rokin ja rockabillyn huumaan siivitti Teddy & the Tigers, jonka parissa tanssahdeltiin muotiajan alkutahdit. Muodin loppuvuodet menivät "Kissayhtyeiden" kuten Stray, Blue ja Polecatsin sekä Shakin´ Pyramidsin parissa.

Rockabillystä siirryttiin Crampsin ja Meteorsin kautta sujuvasti punkin pariin. Siirtymää vauhditti oman yhtyeen perustaminen. Teini-iän orastava yhteiskunnallinen herääminen yhdistettynä rajoittuneeseen soittotaitoon synnytti punk-yhtye Sekaannuksen, joka toimi aktiivisesti vuosina 1983-1989. Yhtye julkaisi kolme 7-tuumaista ja yhden 12-tuumaisen. 
Punk-ajan musiikkikiinnostus suuntautui brittiläisiin anarkisti-punk-yhtyeisiin joita olivat esim. Crass, Flux of Pink Indians, Rudimentary Peni, joitakin mainitakseen.

Punkin rinnalle alkoi aika pian nousta muutakin musiikkia. Ensin tulivat mm. U2 ja Echo & the Bunnymen. Lyhyt "harharetki" progressivisen rokin puolellekin tuli tehtyä.
Todellisen "kolahduksen" aiheutti brittiläinen The Smiths jossain 80-luvun puolivälin tienoilla. Johnny Marrin kauniisti helisevät kitarat ja Morrisseyn kipeät ja masentavat, mutta jollakin kierolla tavalla hauskat tekstit mullistivat nuoren miehen maailman. Smiths oli SE yhtye joka pidän edelleenkin suurimpana innoittajanani. Smithsin rinnalle ilmaantui muitakin brittipoppariyhtyeitä, joista erityisesti haluan mainita Housemartinsin.

Punkin kuuntelu hiipui jossain vaiheessa lähes tyystin ja 80-luvun loppupuolella tein tavallaan paluun rock´n´rollin ja rockabillyn pariin. Paluu tapahtui ikään kuin samaa tietä, mitä kautta olin punkkiin tutustunut, eli psychobillyn kautta.
Guana Batz, Krewmen ja Batmobile oli mm. niitä yhtyeitä joita aluksi kuuntelin. Eniten kiinnostivat bändit jolla oli jotain uutta tuomista tuohon genreen. 
Smithsin vaikutuksesta ja varttumisesta johtuen alkoi kuitenkin muutakin musiikkia allekirjoittaneen soittimessa soida ja 90-luvun luvun jälkeen onkin vaikea enään nimetä mitään erityistä musiikkityyliä mihinkä olisi jymähtänyt.
Musiikkimaku on laajentunut jatkuvasti. Tämän päivän levyhyllystä löytyy tietysti vanhaa ja uutta rock´n´rollia & rockabillya, punkkia, Reverend Horton Heatia, Ville Leinonen & Valumoa, Depeche Modea, Morrisseyta, Brian Setzeria, Supergrassia, BR5-49, Jeff Buckleya, Hank III:a ja kaikkea hyvää musiikkia.

Omaa musiikkia teen The Einsteins yhtyeessä, jossa luullakseni yhdistyy kaikki vuosien varrella tarttunut.

Tähän sallittakoon pieni mainos: THE EINSTEINS -> -> ->



http://www.myspace.com/einsteinsband




 
Flanaganin mainos vm. 1981