JOHNNY SAVAGE & THE RIDERS


SINGLET:

    7"
   A)
Rockin Through The Rye (Haley)
   B)
Johnny Savage (Niemelä)
   
   Soittajat:
Jussi 'Johnny  Savage' Vihunen : vcl,
   Hannu Vihunen : vcl / gtr, Jukka 'Crisu' Ristseppä : 
   gtr, Hannu Lemola : dms, Tapio  Niemelä : pno
   Jukka Hakoköngäs : sax

   Äänitysaika ja paikka: 1979
   Tuottaja:
   Äänittäjä:

   Kannet:

   Listasijoitukset:
-

  
Tophits 1979 - THSG 506


LP-LEVYT

   Night Bar Boogie LP

   Soittajat: Jussi 'Johnny  Savage' Vihunen : vcl,
   Hannu Vihunen : vcl / gtr, Jukka 'Crisu' Ristseppä : 
   gtr, Hannu Lemola : dms, Tapio  Niemelä : pno
   Jukka Hakoköngäs : sax

   Äänitysaika ja paikka: 1979, PAN-Studiot, Helsinki
   Tuottaja: Jorma Heliander
   Äänittäjä: Robi de Godzinsky

   Kannet:
kannen kuvat: Antila Studios

   Listasijoitukset:
-


 
TopHits 1979 - EALP217A)
 1. That'all be the Day (Allison-Petty-Holly)
 2. Footsteps (Blogwad-Storie)
 3. Maybeline (Berry)
 4. Susie Q (Hawkins-Lewis-Broadwater)
 5. Sweet Christine (Vihunen)
 6. She's got it (Marascalco-Penniman)
B)
 1. Night bar boogie (Ristseppä)
 2. Summertime blues (Cochran-Capeheart)
 3. Not fade away (Petty-Hardin)
 4. Money (Bradford-Gordy)
 5. That's all right mama (Crudup)
 6. Traveling band (Fogerty)


Suosikkilehden anonyymi Väinämöinen arvosteli levyn Huhtikuussa 1979:

"1950-luvun rokkielää lama-Suomessa todellista nousukautta - rasvaan ja nahkaan sonnustautunutta bändiä ponnahteleepinnalle yhtenään. Nyt on ollut levytysvuorossa Villi-Jussi ratsastajineen. Pojat ovat olleet uskollisia 50-luvun perinteille = levylle on vesitetty Hollya (That'll be the Day, Not Fade Away), Cochrania (Summertime Blues), Berrya (Maybelline),
Hawkinsia (Susie Q), Richardia (She's got it) sekä pari suomalaisita rockorginaalia. Kovin tyrmääviin tulkinoihin ei hurja joukko yllä, mutta klaaraa cover-versionsa aitoon henkeen pitäytyen. Rockaallon harjalta lähettelee tämä pumppu varsin tasaisia laineita: Lähes paras juttu levyllä on"maailman viimeisen todellisen rockbändin", USA-laisen Creedence Clearwater Revivalin Traveling Bandista lämmitetty versio."

Blues News 1/80, Seppo Elonen:

"Tämä Johnny Savage & the Riders-yhtyeen esikois-lp ilmestyi vuoden 1979 alkupuolella ja on jäänyt toistaiseksi ainoaksi. Jotta uudempi suomalainen "vanha aalto" tulisi kattavasti esitellyksi, on senkin lyhyt arvostelu paikallaan.
Yhtye soittaa raskaalla, yksiviivaisella ja mielikuvituksettomalla tyylillä, jonka jalkoihin jäävät sellaiset seikat kuin tyylitaju ja vivahteet. Tämä ilmenee erityisesti kappaleissa A1 sekä B2 ja 3. Sitä yllättävämpää on , että rockabillyklassikolla B5 yhtye yltää tyydyttävään suoritukseen asiaankuuluvaan kepeyttä ja letkeyttä osoittaen. Laulusolisti ei tosin tässä yhteydessä ole tehtäviensä tasalla, eikä muutenkaan mitenkään häikäisevä. Laulajan ja yhtyeen puutteet huomioiden kokonaiseuutena parhaiten onnistuvat B4 ja ehkä yllättäen A4. Parempaan antiin kuuluvat myös sinänsä keskinkertainen instrumentaali B1 ja enemmänkin popin puolelle kuuluva A2.
Uusi suomalainen rock'n'roll- ja rockabilly-harrastus on tuonut pinnalle kolmenlaisia yhtyeitä. Ensinnäkin niitä, jotka suhtautuvat asiaan vakavasti ja pyrkivät perehtymään esittämäänsä musiikkiin huomattavasti pintaa syvemmältä. Näitä yhtyeitä ovat Teddy & the Tigers, Buck Jones & His Rhythm Riders ja Jam Rock Band. Toisena ryhmänä ovat pikkupoikayhtyeet, jotka ovat valinneet rock'n'rollin musiikikseenilmeisesti yhtä painavilla perusteilla perusteilla kuin muut samanikäiset juomakseen coca colan ja harrastukseen rullalautailun. Tyyppiesimerkki tästä ryhmästä on Johnny & the Dodgers, Ja kolmantena tulevat sitten yhtyeet jotka ovat lähteneet mukaan, koska ainakin vielä toistaiseksi rock'n'rollia soittamalla irtoaa rahaa. Tähän kolmanteen ryhmään sijoitan Johnny Savagen yhtyeineen pitämään seuraa Eddie Thunderbirdille ja hänen Roxy-yhtyeelleen.
Erikoismaininnan ansaitsee käsiteltävän levyn kansi, joka toistaiseksi on alan typerin. Tarjolla on aurinkolasia, paidatonta ja karvatonta rintaa ja tiukkaa ilmettä. Erityisesti Suomessa näyttää tietyntasoisten soittajien soittajien keskuudessa olevan sitkeästi vallalla käsitys, jonka mukaan pitää näyttää "pahalta" ollakseen aito rock-muusikko. Aivan oma lukunsa levyn yhteydessä on sitten kannen sisältä löytyvä sarjakuvamainen piirros, jossa annetaan ymmärtää Johnny Savagen olevan peräisin USA:sta ja vaikuttaneen 50-luvulla Memphisissä. Kaikki käytettävissä olevat tiedot osoittavat, että kyseessä on aivan tavallinen suomalainen keski-ikäinen jässikkä, joka ikänsä puolesta voikin väittää olleensä jossakin jo 50-luvulla. Kenties Mikkelissä.
"Aviators
Boppin Pete and his Texas Rangers /Trio
Buck Jones (soolo)
Buck Jones & Teddy Guitar
Buck Jones & His Rhythm Riders / Lonestar Cowboys
Buddy Rider "n' Black Bisons / Black Bisons
Capitols
Candy Kids
Reginald C Castaway
Cool Cats
Cruisers
Danny & the Thunders
Dave Haapa & the Jets
Deke Devilson
Ducktails
Falcons
Frankie & the Lovers
Freddie Falcon
Generals
Golden Rocket
Hillybilly Cats + Luigi
Jamrock Band
Johnny & the Dodgers / New Dodgers
Johnny Savage & the Riders
Kitty Lee
Kokoelmalevyt
Lonestars
Mystery Train
Red Hot
Rock-A-Teds
Rock-Ola
Roxy / Roxy featuring Eddie
Thunderbird / Eddie & Roxy

Slippers
Steelers
Dave Taylor
Teddy & the Tigers
Teenangels
Tex & the Dixie Rebels
Tommy & the Teenagers